Ofte stilte spørsmål - FAQ

Hvordan legger jeg ut annonser?

Det gjør du enkelt ved å trykke på “Ny annonse" i toppen på forsiden, etter at du har registrert deg. Og bekreftet tilsendt mail, og oppdatert profilen din inne på rediger.

Annonsetyper

 • Vi tilbyr 3 forskjellige annonsetyper du kan velge mellom når du publiserer og republiserer. Det er ikke mulig å bytte imellom forskjellige annonsetyper når annonsen er publisert. Du kan og fremme annonsene dine inne på Mine annonser. De tilgjengelige annonsetypene er: 

  1.  Kjøp & Salg
  2.  Utleie & Leie
  3.  Bedrift & Tjenester

Lag så mange annonser du vil, helt gratis!

Gratis annonsering
Varighet pr annonser er 1 år.

I tillegg kan du fremheve annonsene dine inne på Mine annonser og velge forskjellige betalte plasseringer. Vi tar ingen provisjon av dine salg, tjenester eller det du leier ut. 

Problemer med å logge deg inn?

 • Når du registrerer deg vil du få en mail du må bekrefte. Sjekk mailen, også søppelpost. Prøv også glemt passord, hvis du har hvert bruker av Ringutleier.no tidligere. Har du andre problemer med innloggingen? Send oss en melding, så svarer vi så fort vi kan.
  Fint med alle tilbakemeldinger på hva som er problemet, sånn at vi raskt kan få rettet opp i feilen.
 • Du kan svare oss inne på Kontakt oss.

Fremhev publiserte annonser

Fremhev dine annonser ekstra med betalte plasseringer.
Gå inn på Mine annonser på din profilside. Der velger du den blå knappen «Betalte plasseringer». Når du klikker på den, åpner det opp et nytt modulvindu hvor du kan velge mellom flere typer “Betalte plasseringer" for å fremheve og få flere henvendelser på dine annonser.

Liste over de tilgjengelige betalte plasseringer er:

 • Betalt flytt opp annonse – annonse blir flyttet opp/frem til førsteplass igjen, men utløpsdato forblir uendre. Denne kan kun brukes 1 gang pr annonse.
 • Betalt fremhevet annonse – vil gjøre at annonsen din vil bli mer synlig med ekstra farger i og rundt annonsen.
 • Betalt plassering annonse – viser et Betalt plassering “Bånd" på bilde i annonsen. Annonsen vil vises på en egen plass på forsiden og på toppen i sin kategori side. Og i sin vanlige oppførings posisjonen. 
 • Betalt Rask handel annonse – viser et Rask handel “Bånd" på bilde i annonsen. Den store fordelen her er at våre bruker kan klikke på “Vis kun Rask handel annonser" i sidebaren, som igjen vil gjøre at våre brukere raskere finner din annonse. 
 • Betalt kart annonse – kartmarkør annonser vises på et eget kart på forsiden som igjen gjør at våre brukere vil finne annonsen din raskere ved å klikke på markørene på forsiden. I tillegg vil annonsen vises på alle andre kartsider.Denne er utgått

Med unntak av “Betalt flytt opp annonse" kan en annonsen ha flere betaling pakker samtidig.

Når du har valgt en betaling pakke og periode, kan du betale sikkert med betalingskort på PayPal eller Stripe.
Når betalingen er registrert, vil betalt annonse være aktiv. Betalt annonse starter fra tidspunktet når betaling er registrert og godkjent, ikke fra det tidspunktet betalt annonse lages.

Annonser med gode bilder og treff gir flere treff.
Vi ønsker deg lykke til med dine annonser.

Steder i kart og i søk

Når du oppretter din profil, legger du inn Tlf, sted og adresse. Når du lager ny annonse kan du velge å bruke adressen og Tlf nummer du har inne på profilen din, eller du kan lage en ny adresse og Tlf nummer som hører til din nye annonse.

Vår unike søkefunksjon vil la folk som søker etter sted, finne annonsen din enklere.

Hvordan ta kontakt med selger

For å hente telefonnummeret til selgeren, må du gå til profilsiden eller noen av annonsene hans, og du vil se deler av telefonnummeret på siden. Klikk på nummeret for å se hele nummeret.

Hvis du vil starte meldings samtaler med selgeren, må du først opprette en konto. Når du har opprettet kontoen din, naviger til en av annonsene hans, og du vil se en knapp for sending av melding.

Liste over meldinger er tilgjengelig på profilen din. Der finner du et meldingssystem hvor du kan fortsette samtaler.

Hvordan gi en vurdering

Det er to typer vurderinger – kjøper og selger. Første trinn er å registrere deg på markedsplassen vår. Deretter må du sende en melding til en selger. Når selgeren svarer på meldingen din, vil du kunne gi en vurdering av selgeren. Og selgeren vil kunne gi deg en vurdering.

Når brukere besøker profilen din, vil de kunne se den samlede vurderingen, en fullstendig liste over vurderinger og filtrere dem etter type.

Når du har gitt en vurdering, kan den ikke endres, men du har muligheten til å svare på en vurdering.

Hva er en favorittannonse

Når du har funnet en annonse som du vil finne senere. Kan du merke den som favoritt med å trykke på hjerte du ser på annonsene, da vil den vil bli lagret i en listen inne på profilpanelet ditt.

Hva kan jeg leie ut?

Vi har satt opp over 100 kategorier som vi mener dekker de fleste behov. Har du et utleieprodukt, eller en tjeneste som du mener mangler en naturlig kategori. Så ta gjerne kontakt med oss. Det er ikke lov å leie ut ting som bryter med norsk lov, eller som krever spesiell tillatelse å bruke, som for eksempel våpen, kjemikalier o-l.

Hva kan jeg selge?

Her kan legge ut dine salg, utleie ting og tjenester, bedriften på Smartmarked.no. Her deler vi  alle annonser som kommer inn med en link fra annonsen på Smartmarked.no videre på våre 45 Kjøp & Salg Facebook grupper og sider med over 260 000 medlemmer.
Det gjør vi for at du eller din bedrift skal få flere anvendelser på annonsen. Det er ikke lov å selge ting som bryter med norsk lov, eller som krever spesiell tillatelse å bruke, som for eksempel våpen, kjemikalier o-l.

Må du skatte av tjenester og utleie inntekt?

Som privatperson kan du leie ut varer for inntil kr 10.000 NOK pr år, skattefritt.

Arbeid som privatperson er under 6000 kr innen et år fra samme arbeidsgiver kan utføres uten å beregne skatt på dette, gitt at følgende krav møtes:

Arbeidet skjer i hjemmet, på bilen eller hytta

Du avtaler direkte med den du jobber for

Du mottar utbetaling som privatperson, ikke firma

Du har ikke firma i samme bransje

Arbeid som ikke skjer i hjemmet vil være skattefritt opp til 1000kr innen samme år.

Les mer hos skatteetaten

Overstiger du denne grensen, anbefaler vi at du kontakter ditt lokale skattekontor eller besøker www.skatteetaten.no for mer informasjon.

Hvordan rapporterer jeg en annonse

Hvis du føler at annonsen bryter noen regler, kan du rapportere den direkte fra annonsesiden ved å klikke på Varsle knappen og skrive årsaken til at du mener den bryter reglene.

Annonsen vil forbli aktiv til administratoren har kontrollert rapporten og annonsen.