Feriehus med ekte Sørlandsidyll

OM BOLIGEN

Et koselig sted for familien å feriere med umiddelbar nærhet til sjøen. Huset ble bygget i 1892, da skipsjernverket på Fevik huset sine arbeidere. Nå er huset modernisert, men har beholdt sin nostalgiske sjarm.

Fevik har i all tid vært kjent som et feriested med sine flotte strender og rekreasjonsområder, og ligger midt mellom Arendal og Grimstad. Dit kan du dra enten med buss eller bil. Ellers så ligger Fevik bare 30 minutters kjøretur fra Dyreparken og Sørlandssenteret i Kristiansand.

Villa Heiabakken, som vi har døpt stedet, er en virkelig idyll for familien, som vi gjerne deler med andre ansvarsbevisste voksne med familie. Hos oss er det barnevennlig med sol fra den går opp og til sen kveld. Det er uteplasser foran og bak huset i tillegg til en romslig hage. Og blir det for varmt er det bare å løpe ned bakken å kaste seg i sjøen fra brygga. Terrassen ligger vestvendt med utsikt rett ned på inn og utseilingen av Fevik båthavn, noe som inviterer til nydelige grillmåltid ute i det fri. Gassgrill står til disposisjon. God plass til å parkere flere biler like utenfor inngangsdøren.

Utleie av Villa Heiabakken:

 • Leiepris kroner 20.000,- pr uke i sommersesongen (mai – sept.) ARENDALSUKA kroner 30.000,- uken.
 • Øvrige ferieperioder er leieprisen kroner 14.000,- pr uke.
 • Huset leies ut på ukesbasis fra lørdag til lørdag*. Utvask kommer i tillegg og koster 1.500,-
 • Innsjekk er fra kl 15.00 og utsjekk er senest kl 12.00 på avreisedagen.
 • Depositum på kroner 5.000,- betales sammen med 50% av leien ved booking. Resterende beløp innbetales senest dagen før ankomst. Depositum refunderes ikke ved avbestilling.
 • Leietaker må selv medbringe laken, sengesett og håndklær.
 • Ikke tillat med røyk eller dyr.
 • Utenfor sommersesong kan huset leies ut på helgebasis (fre. – søn.) for kroner 7.000,- og kroner 2.000,- pr ekstra natt om det er ledig. Øvrige bestemmelser gjelder som angitt.
 • Depositum tilbakebetales etter at utleier har gjennomgått boligen.

*Enkelte uker kan ha leieperiode fra søndag til søndag. Se utleiekalender.

Sjekk ut ledige perioder på denne kalenderen:

https://bit.ly/37axd8h

BESKRIVELSE AV ROM

Huset har to soverom i andre etasje og et soverom i første, med tilsammen seks sengeplasser. I hagen ligger et koselig lite anneks med ytterligere to sengeplasser. På kjøkkenet er det oppvaskmaskin, stekeovn, induksjonsplatetopp, kjøleskap/frys og mikrobølgeovn. Og ellers det man behøver på et kjøkken. Huset har kombinert stue og spisestue med direkte tilgang til terrassen og utsikten mot havnen. Det er TV og fibernett tilgjengelig for gjestene. Bad med dusj og toalett, samt mulighet for å benytte vaskemaskin.

BELIGGENHET

Villa Heiabakken ligger unikt plassert, på solsiden i Fevikkilen, nær sjøen og i gangavstand til ni strender – noen blant de flotteste Sørlandet kan by på. En ti minutters spasertur unna ligger Ranviga og Storesand, kanskje nå mest kjent fra Mesternes Mester på NRK. Rett utenfor Strand Hotell ligger en sandstrand som peker ut mot havet og tar knapt ti minutter å gå til via strandpromenaden, som strekker seg fra Fevik havn og helt frem til hotellet. Nærmest ligger Verkstedvika og lille Verkstedvika, ei lita strandperle kun tre – fire minutter gjennom skogen fra Villa Heiabakken. Litt lenger bortenfor ligger også Moviga. I tillegg kan man ytterst på Fevikpynten finne flotte svaberg og nyte late soldager. Det ligger også fine strender litt lenger unna, Grefstadviga og Moysanden.

På Feviktoppen har du alt du trenger i umiddelbar nærhet, med dagligvarer, Coop Extra og Meny. Her ligger også apotek, optiker, frisør, blomsterforretning, velværeklinikk, treningssenter, kinesisk restaurant og Pizzabakeren. Bare et steinkast unna ligger også sagnomsuste Strand Hotell, som har bar og restaurant, og er du heldig kan du få bordet som stamgjest Roald Dahl brukte på sine årlige besøk til Fevik. Søndagsåpen Joker ligger på andre siden av Fevik havn, 5 minutters gange fra Villa Heiabakken.

Verdt å vite om avstander fra Villa Heiabakken med bil:

 • Dyreparken i Kristiansand 30 minutter (42 km)
 • Lillesand sentrum 25 minutter (26 km)
 • Grimstad sentrum 10 minutter (8 km)
 • Arendal sentrum 15 minutter (16 km)
 • Tvedestrand sentrum 30 minutter (36 km)
 • Risør sentrum 50 minutter (60 km)

Det går rutebuss mellom Arendal og Grimstad med hyppige avganger – flere busstopp i nærheten av Villa Heiabakken.

Mulige aktiviteter og opplevelser i nærheten av Villa Heiabakken:

 • Dyreparken i Kristiansand med badeland. Shopping på Sørlandssenteret – Nordens største kjøpesenter.
 • Aquarama Bad er Sørlandets største innendørs badeland og spa.
 • I Lillesand opplever man en intim og liten by med umiddelbar nærhet til skjærgården med blindleia. I gatene og smugene i byen er det restauranter og barer, galleri og sjøfartsmuseum. I Lillesand ligger også verdens største klatretårn OVER, som rager 47 meter over bakken – mulig for drop-in klatring kurs. Like utenfor Lillesand ligger Bronseplassen, Norges eldste rekonstruerte bronsealdergård.
 • Grimstad by er Ibsen og Hamsund sitt sted, en sjarmerende sørlandsby med lokale kunst- og håndverksbutikker i den koselige handlegaten.
 • Arendal kan by på mange ulike aktiviteter, Vitensenteret, museum og shopping. Hver dag går det også ferje ut til Merdø, som er en tidligere uthavn. Her er det strender, museum, café og unik kystkultur med den lille bilfrie bebyggelsen.
 • I bystranda i Tvedestrand ligger en badepark med en gigantisk badeflåte med sklier og mulig for vannlek. Gratis for alle! Fra Gjeving brygge går det fergeforbindelse ut til Lyngør.
 • Den hvite by ved Skagerak, Risør er med sin unike trehusbebyggelse verdt et besøk. Her er mulig å bli med på byvandring. I Risør ligger også saltvannsakvariet med opplevelser for store og små.

Foruten badestrendene på Fevik, er det mange ulike turområder både i skog og langs de mange sykkelstiene i området. Blant annet ligger en av Norges tre bøkeskoger på Fevik. Utenfor sommersesongen er det vel så hyggelig å være på sørlandet. Turområdene byr på annerledes rekreasjon, gode fiskemuligheter og bålgrilling på svabergene. Hele året kan man benytte seg av idrettsanlegget som ligger 200 meter fra Villa Heiabakken med løpe- og fotballbane.

Ta gjerne kontakt for en prat om å finne en passende leieperiode.